|
|
|
|
#1 |
|
|
Fuat, Türk rap’ini değerlendirdi
![]() Fuat Ergin: MMF yelpazemi genişletti Fuat Ergin 1972′de Berlin’de doğdu. 1984 yılında, 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Şile’ye gelen Fuat, burada beş yıl kaldıktan sonra Almanya’ya geri döndü. İlk rap şarkısını 1992′de, İngilizce yazan Fuat, üç yıl sonra yeni bir karar aldı: Artık Türkçe rap yapacaktı. Türkçe, İngilizce ve Almanca’yı çok iyi konuşan Fuat’ın ilk albümü Hassickdir 1995′de piyasaya çıktı. Almanya’da 2000 yılında piyasaya sürülen M.O.R. adlı toplama albümle 90 bin satış rakamına ulaşıldı ve Fuat böylece adından söz ettirmeye başladı. 2007 eylül ayından itibaren Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği Pusat dizisinde rol alan, ayrıca 8-16 yaş grubu Türk öğrencilere rap müzik workshopları düzenleyen Fuat, ünlü rapçi Ceza ile de birçok düet yaptı. Hip-hop müziğin Türkiye’de izlediği seyri nasıl görüyorsunuz? Bana sorarsanız, Türk hip-hop’u yavaş ama sağlam adımlarla ilerlemiştir. Peki hip-hop’un gelişiminde en önemli köşe taşları kimler oldu? Bu soruya şöyle cevap vermek isterim: Türk hip-hop’unda ev yok ki köşe taşı olsun! Bugün Türk hip-hop’u ne durumda? Özüyle bağlantılı biçimde toplumun suratına bir tokat atabiliyor mu, yoksa piyasanın istekleri mi hip-hop’u yönlendiriyor? Hayat kısa, fırsatları değerlendirmediğin takdirde kendi kendine tokat atmış olursun! Bu soruyu da üstelik popüler bir gazete olarak bana soruyorsunuz, muhalif bir gazete olsaydınız belki sorunuz daha inandırıcı olurdu. Hip-hop’la göçmenlik arasında bir bağ olduğunu düşünüyor musunuz? Evet evet, böyle bir bağlantı kesinlikle var. Neden kendi gettolarında takılan gençlere hip-hop yapmak daha uygun geliyor? Bu durumu şöyle açıklayabiliriz: Ekonomik durumu iyi olmayan, sefalet içinde yaşayan fakir insanlar, hip-hop sayesinde köle gibi çalışmak zorunda kalmıyorlar. Bunun yerine kendi hayatlarına yön veriyorlar, kendi hayatlarına yön verdiklerini hissediyorlar. Miller Music Factory yarışmasında kazandığınız başarı, sizin kariyerinizde önemli bir yere sahip. Bu organizasyon sizin için ne anlama geliyor? Miller Music Factory’nin benim müzik yelpazemi geniş tutmamı sağlayan bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim. Bu organizasyonda hip-hop dışında türler de var; ben normalde bu tür farklı müziklere karşı daha radikal bir tutumla yaklaşırdım. Ama yapılan bütün müziklerin bizim için yapıldığını bu tür etkinliklerle görüyorum. Kaynak: Wardom Üye Olmayanlar Forumumuzdaki Linkleri Göremez. 10 saniyenizi ayırarak üye olun...] O zaman son bir soru: Türk hip-hop’u nasıl patlar? Film müziklerine sızarak. Reklamlarda karşımıza çıkarak. Workshop çalışmalarıyla insanlara anlatılarak.
![]() hani ben değilmiydim deniz gözlün sebebin bu gidiş yakışmıyor içim sızlıyor sen ellerleyken seni görmediğim birgün yas tutarım diyordun ya kara yaslar ellerde zevke doymaksa kahrolsun sevda..!! Tuna Tabu*m . <3 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fuat, röportajı, türk |
| Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (0 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|